İletişim
Prefabrik Temeli Nasıl Atılır?
Prefabrik Temeli Nasıl Atılır?

Prefabrik evlerin inşasında kullanılan üretim malzemeleri üretim tesislerinde özel makineler marifetiyle üretilmektedir. Fakat üretim tesislerinde yapılan bu işlemler, prefabrik evin hedef bölgeye kurulumu için yeterli değildir. Her ne kadar bu parçalarla prefabrik ev kurulabilse de evin sağlıklı ve konforlu bir şekilde kullanılabilmesi için ideal bir zemine oturtulması gerekir.

Prefabrik yapı çözümlerinin temeli aslında geleneksel yapıların yani betonarme evlerin temeli ile benzerlik gösterir. Öncelikle prefabrik evin kurulacağı alan/zemin hakkında çalışma yapılır: zeminin ev yapısına, büyüklüğüne ve ağırlığına uygun olup olmadığı değerlendirilir. Uygun olmayan bölümlere yönelik revizyon çalışması yapılarak ideal zemin elde edilir.

Prefabrik evin kurulacağı temele dair ölçüler, kullanıcı talebi ve ihtiyacı doğrultusunda kişiselleştirilebilir. Prefabriğin inşa edileceği temelin ölçüleri en az evin ölçüleri kadar olmalıdır. Zemine yönelik beton çalışması yapılırken terazili beton tercih edilir. Öte yandan, söze konu süreçler yürütülürken zeminin temel yapısı için de gerekli şartlar karşılanmalıdır.

Temel şartların sağlanmadığı bir zemin üzerinde prefabrik yapı inşa etmek, sağlıklı ve konforlu bir kullanım sunmayacağı gibi güvenlin bakımından da risk teşkil edecektir. Bu noktada nitelikli bir hizmet almak için Kale Prefabrik web sayfasını ziyaret edebilir; çevrim içi kataloglara ve sanal mağaza vitrinlerine göz atabilirsiniz. Kale Prefabrik, gönül rahatlığıyla ve güvenle uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz pratik, şık, estetik ve konforlu prefabrik çözümleri ile sizlerle.

Prefabrik Ev Temeli Zemin Betonu Nasıl Yapılır?

Prefabrik ev temeli zemin betonu prosedürü genel olarak şu şekilde ilerler:

  • Prefabrik yapının tesis edileceği alan/zemin özelinde keşif çalışması yapılır.
  • Zeminin ideal duruma gelmesi adına düzeleme ve sıkıştırma çalışmasına başvurulur.
  • Yapının taşıyıcı kolonlarının bulunduğu yerler ayarlanır ve bunlara göre kalıplar çakılır.
  • Kişiler bağlanır ve sonrasında kolon boşluklarının taş ve benzer dolgu malzemeleri yardımıyla doldurulması sağlanır.
  • Köşelerden membran ile bohçalama işlemi yapılır. Membran, çatı ve temel gibi su ile direkt temas halinde bulunan bölgelerde yalıtım sağlamak amacıyla başvurulan malzemelerdir.
  • Isı izolasyonu sağlanabilmesi amacıyla EPS uygulaması yapılır.
  • Son olarak şap uygulaması yapılır ve köşelere balık sırtı şap yapılarak işlem tamamlanır.

Prefabrik Temeli Atılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Pratik ve konforlu kullanım deneyimini uzun seneler boyunca sunmasıyla öne çıkan prefabrik yapı çözümleri, kişiselleştirilebilir olması sayesinde hayal edilen yaşam alanının gerçeğe dönüştürülmesine yardımcı olur. Ancak, bu yapının sağlıklı bir şekilde işlev gösterebilmesi için kurulum öncesinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar mevcuttur. Bunları şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Prefabrik çözümlerinde deneyimli, yetkin, çözüm odaklı ve profesyonel adreslerden yardım almak, telafisi güç ve hatta kimi zaman imkansız kayıplar yaşamamak adına en sağlıklı yaklaşımdır.
  • Temel için en ideal bölge seçilmelidir.
  • Prefabrikte kullanılan malzeme ve materyallerin kalite standardı yüksek olmalıdır.
  • Prefabrik inşasına ilişkin hukuk düzeninin öngördüğü kurallara riayet edilmeli, yasal zorunluluklar yerine getirilmelidir.

Bizimle iletişime geç !

Teklif Formu
Merhaba 👋 Nasıl Yardımcı Olabiliriz?